© Sven Van Haezendonck

Warmste Weekend levert 14.000 euro op voor goede doel

De eerste editie van het Warmste Weekend tijdens Mechelen Houdt Je Warm heeft 14.000 euro opgeleverd voor het goede doel.

Marijn Sillis

Er werden tijdens het Warmste Weekend van 18 tot 20 december verschillende goede doelen uitgekozen: Mechelen Solidair, vzw Steun-punt Asiel & Migratie, vzw Anvasport en de kinderrechtenprojecten vzw Togo Debout & Plan België. Onder meer de huur van de kerstchalets en de opbrengst van de drank gingen naar de goede doelen.

Zo werd er uiteindelijk 14.000 euro ingezameld. “Dankzij de bezoekers, de standhouders, de vrijwilligers en de artiesten hebben we een flink bedrag opgehaald", zegt Kristof Calvo (Groen) van mmMechelen Feest. "Er komt zeker een tweede editie van Het Warmste Weekend.”

Ook de Mechelse Kinderraad droeg zijn steentje bij. De jongeren deden een oproep om oud of niet-gebruikt speelgoed in te zamelen en verkochten dat vervolgens op de Speelgoedmarkt in Lamot. "Voor een eerste editie kan er van een succes gesproken worden want dit bracht een mooi bedrag van 300 euro op", aldus schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld).

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio