Annick Brems onderneemster van het jaar?

Foto: Patrick Hattori

Annick Brems onderneemster van het jaar?

Print
Putte / Mechelen - Annick Brems (42) uit Putte is een van de drie genomineerden om Onderneemster van het jaar te worden. Brems opende in 2006 haar eerste kinderdagverblijf en telt er nu, een decennium later, maar liefst tien. Met nog twee – en mogelijk meer – in de pipeline.

Annick Brems werkte jarenlang als bediende bij Reynaers Aluminium. Tot ze voor haar grote droom koos: een sociaal beroep, in de pedagogische sector. In 2006 richtte ze in Putte haar eerste kinderdagverblijf op. “Ik werkte van ’s ochtends tot ’s avonds, en deed er in de late uren de paperassen bij”, vertelt Brems.

In 2010, vier jaar na de opstart, ging Brems zich meer op de zakelijke kant richten. Nu telt ze tien kinderdagverblijven in vijf gemeenten: Putte, Mechelen, Bonheiden, Keerbergen en Boortmeerbeek Dat de Putse nu door Unizo en Markant vzw beloond wordt met een nominatie om onderneemster van het jaar te worden, doet haar alvast plezier. “Het maakt me blij en trots. Ik had het ook niet verwacht, omdat het een vorm van sociaal ondernemen is.”

Ondernemen is het hoe dan ook. In totaal heeft de Putse nu 34 mensen in dienst. Die zorgen voor bijna 300 kinderen. Dit jaar nog maakt Brems werk van twee nieuwe verblijven: in het nieuwe stadion van KV Mechelen en in een nieuwbouw van het Sint-Romboutscollege. Ondertussen liggen er ook nog andere dossiers op tafel. Zo is de Putse bijvoorbeeld in gesprek met de school in Hombeek. 

Lees woensdag het hele verhaal in de Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio