© Patrick Hattori

Jonge ondernemers sluiten vanaf april mensen op in 'Gouden Kooi'

In het vijftiende eeuwse Godshuis in de Gerechtstaat, vlakbij de Veemarkt, opent binnenkort De Gouden Kooi. Een kamer wordt omgebouwd tot een soort berghut, een andere tot Indiana Jones-decor. De bedoeling? Dat jij er escape games kunt spelen.

Marijn Sillis, Sven Van Haezendonck

Op 1 april openen Mechelaar Bert Briké (35) en zijn kameraad Jan Gheyle (33) De Gouden Kooi. Daar kan je zogenaamde escape games spelen. “Het concept is dit: mensen worden opgesloten in een kamer en krijgen één uur de tijd om te ontsnappen”, vertelt Briké. “De deur gaat pas open als de sleutel of code gevonden is. Dat kan door puzzels op te lossen en opdrachten uit te voeren.”

In Antwerpen en Brussel zijn er al escape game-locaties, in Mechelen wordt De Gouden Kooi de eerste plaats waar je je kan laten opsluiten. “Het is ideaal voor een avondje uit”, licht Briké toe. “Voor particulieren is het eens iets anders dan een avondje bowlen of in de bioscoop. Het is iets nieuws, iets wat je samen met een groepje vrienden kunt doen. Voor bedrijven of verenigingen is het evenzeer boeiend, voor een teambuilding."

Lees dinsdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio