Madame Champagne doet nog een keer haar verhaal

Foto: Patrick Hattori

Madame Champagne doet nog een keer haar verhaal

Print
Mechelen - Speciaal voor Radio Opsinjoor wilde Hortense Champagne (93), de Mechelse balletkoningin, nog eens voor het voetlicht treden. Samen met haar vriendin Jo Leemans (88) trok ze naar de Mechelse radiostudio om haar levensverhaal nog een keer te doen.

In 1988 ontving Hortense Champagne de Cultuurprijs, een jaar later werd ze gehuldigd als Verdienstelijke Mechelaar. In 2009 kreeg ze het Keikopke van het Willemsfonds, in het Hof van Busleyden pronkt een borstbeeld van haar. “Er is niemand in Mechelen die Madame Hortense niet kent”, stelt Bart Pepermans, de radiopresentator van Radio Opsinjoor. "“Eerst wilde ze niet, omdat haar stem naar eigen zeggen niet ver genoeg meer reikt. Maar uiteindelijk zegde ze toe, op een voorwaarde: dat haar goede vriendin Joke Leemans mocht meekomen.” 

Het interview met mevrouw Champagne, regelmatig onderbroken door de immer kwieke Jo Leemans, is zondag vanaf 10u te beluisteren op Radio Opsinjoor. Dat op 105.5fm of via de online livestream. “Het was een plezier”, besluit Hortense. “Ik ben erg trots dat ik dit op mijn leeftijd nog mocht doen.”

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio