Tijdelijk restaurant in klassepand als opwarmer voor Brusselse topzaak

Foto: Patrick Hattori

Tijdelijk restaurant in klassepand als opwarmer voor Brusselse topzaak

Print
Booischot / Mechelen / Heist-op-den-Berg - In het prachtige Huis De Ingel in de Guldenstraat houden Mechelaar Glen Ramaekers en Yannick Van Aeken uit Booischot nog twee weken restaurant. Dat in aanloop naar hun nieuwe restaurant in Brussel, in het gebouw van het bekende platenlabel PIAS.

In het fantastische decor van de schermerszaal van De Ingel kan je nog tot eind deze maand komen proeven van het kooktalent van Yannick Van Aeken uit Booischot (Heist-op-den-Berg). De voormalige souschef van het wereldbekende sterrenrestaurant Noma in het Deense Kopenhagen stapt in een nieuw verhaal met Mechelaar Glen Ramaekers. “Eerst houden we hier Don Papa Antique Shop open, naar de naam van de Filipijnse rum die we vertegenwoordigen”, vertelt Ramaekers, die een Filipijnse moeder heeft.

In februari verhuizen Ramaekers en Van Aeken naar Brussel. In het gebouw van PIAS – het grootste onafhankelijke platenlabel, met onder meer Editors en The Prodigy in de portefeuille – openen de twee eind februari Humphrey. Ook Ramaekers’ vrouw, de Rijmenamse Julie De Block, stapt mee in het verhaal. Daarnaast neemt Humphrey de maître d’hotel van het Brusselse sterrenrestaurant Sea Grill over. 

Wie al eens wil voorproeven in het heel erg tijdelijke Don Papa Antique Shop in Mechelen, kan telefonisch contact opnemen met Ramaekers: 0472/04.95.80. Het zesgangenmenu kost 65 euro.

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio