© Patrick Hattori

Nekkerhal: onduidelijkheid over Boeimeerstraat

Het schepencollege besprak vrijdag de discussie over de Boeimeerstraat langs de Nekkerhal. Maar het is nog niet duidelijk of die straat al dan niet publiek is.

Marijn Sillis

Buurtbewoners uitten hun bezorgdheid over de Boeimeerstraat langs de Nekkerhal. De verbindingsweg tussen Nekkerspoel-Borcht en de Plattebeekstraat, aan de parking van de hal, is sinds deze week afgesloten. Volgens de buren is dat vooral een probleem voor kinderen en jongeren die van en naar Bonheiden en Mechelen naar school fietsen. Artexis, de nieuwe concessiehouder van de Nekkerhal, sloot de baan naar eigen zeggen af voor de veiligheid. Volgens Artexis was dat ook zo overeengekomen met het stadsbestuur.

Het dossier werd vrijdag besproken op het schepencollege. “Juridisch gezien is het nog niet geheel duidelijk of de baan publiek dan wel privaat is. Daar proberen we nu zo snel mogelijk uitsluitsel over te krijgen”, vertelt schepen Stefaan Deleus (CD&V), die sinds het aftreden van Bart De Nijn (N-VA) bevoegd is voor de Nekkerhal. “Daarnaast willen we ook onderzoeken of we, als de weg afgesloten blijft, een alternatief kunnen voorzien. Dat zal wellicht iets meer tijd vragen."

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio