Discussie over sluipweggetje langs Nekkerhal

Foto: Patrick Hattori

Discussie over sluipweggetje langs Nekkerhal

Print
Mechelen - De Boeimeerstraat aan de Nekkerhal is sinds vorige week afgesloten. “Een probleem,” zeggen buurtbewoners, “zeker voor fietsende schoolkinderen.” “Beter voor de veiligheid”, meent Artexis. Het dossier wordt vrijdag besproken op het schepencollege.

De weg langs de Nekkerhal, die Nekkerspoel-Borcht verbindt met de Plattebeekstraat, is momenteel afgesloten. En dat baart verschillende buurtbewoners zorgen. “Vooral voor de jongeren die langs die veilige weg naar school fietsen”, vertelt buurtbewoner Walter Bellekens. “Er passeren veel fietsers, naar de school in de Nekkerspoelstraat maar ook in de binnenstad."

Artexis heeft het open karakter van de site naar eigen zeggen een jaar lang geëvalueerd. “Maar wij hebben regelmatig voorvallen vastgesteld die de uitbating bemoeilijken en de uitstraling van de Nekkerhal en de buurt niet ten goede komen”, zegt Alain D’Haese van Artexis. “Rondzwervend vuil, hondenpoep, vandalisme, bestuurders die onze parking als oefenterrein beschouwen, het dealen van drugs,… Het zijn allemaal dingen die commercieel en financieel hun weerslag hebben.”

Volgens Artexis, dat anderhalf miljoen euro investeert in de Nekkerhal, is de ingreep besproken met het stadsbestuur, voor aanvang van het contract. Kersvers schepen Stefaan Deleus (CD&V), bevoegd voor de Nekkerhal, is op de hoogte van de bezorgdheid van de buurtbewoners. “We hebben de klachten verzameld en zullen het dossier vrijdag bespreken op het schepencollege”, aldus Deleus.

Lees vrijdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio