Ambassadeur in taxi droomt van roman over Mechelen

Foto: Gil Plaquet

Ambassadeur in taxi droomt van roman over Mechelen

Print
Mechelen - Mechelen is 46 stadsambassadeurs rijker. Het gaat om hotelmensen, museummedewerkers, B&B-uitbaters en schippers, die allemaal een ambassadeursdag van de stad volgden. Ook taxichauffeur Jan Vander Aa (59) leerde zijn stad nog wat beter kennen.

De 46 nieuwe vertegenwoordigers van de stad volgden het voorbije jaar een of meerdere ambassadeursdagen, waarbij ze ondergedompeld werden in het toeristische aanbod van de stad. Daarvoor werden ze gisteren door schepen van toerisme Björn Siffer (Groen) gelauwerd op het stadhuis. Onder de ambassadeurs onder meer de medewerkers van hotels en musea en de schippers van Malinska, maar ook taxichauffeur Jan Vander Aa.

De 59-jarige Mechelaar werkt nu vijf jaar als taxichauffeur in de stad. “Ik heb deelgenomen aan de ambassadeursdagen, omdat ik vooral erg fier ben op mijn stad”, aldus Vander Aa, die gepassioneerd is door de geschiedenis van Mechelen. “Ik droom ervan om mijn eigen historiche roman te schrijven. Met geschiedkundige verwijzingen en details, die je zin doen krijgen om de stad te bezoeken."

Lees vrijdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio