Stadsbestuur zegt duidelijk neen tegen islamitische school

Foto: Archief SVH

Stadsbestuur zegt duidelijk neen tegen islamitische school

Print
Mechelen - Het Mechelse stadsbestuur spreekt zich fors uit tegen ‘segregatie in het onderwijs’. Het verwijst naar de ultratkatholieke school in Overijse, maar vooral naar de mogelijke islamitische school in Mechelen zelf. Die zou de financiering bijna rond hebben, maar heeft ze wel kans op slagen?

Als het van het stadsbestuur afhangt: liever niet. Na een overleg tussen burgemeester Bart Somers (Open Vld), schepen van onderwijs en diversiteit Marc Hendrickx (N-VA) en schepen van financiën Walter Schroons (CD&V) werd er een duidelijk persbericht uitgestuurd met als titel: Mechelen spreekt zich uit tegen segregatie in het onderwijs.

De mededeling kwam er in de slipstream van het nieuws over de ultrakatholieke school in Overijse, maar is vooral een signaal naar de vzw Islamitisch Onderwijs Mechelen (IOM), die een islamitische basisschool wil opstarten in de Caputsteenstraat. Daarvoor zocht de vzw de voorbije maanden zo’n 600.000 euro en die financiering zou ondertussen – zo goed als – rond zijn.

“Er is natuurlijk de grondwettelijke vrijheid van onderwijs, maar laten we duidelijk zijn: wij zijn geen voorstander van het initiatief om in Mechelen een islamitsche school in te richten”, stelt Hendrickx. “Het is ook niet omdat ze de centen hebben dat ze meteen een school kunnen openen. Er wordt gesproken over een termijn van zo’n twee jaar, maar dat lijkt me wel heel kort door de bocht."

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio