© Abattoir Fermé

Zuid-Koreaanse prijs voor Abattoir Fermé

Abattoir Fermé viel dinsdag in de prijzen. Dat is niets nieuws, het Mechelse theatergezelschap wordt immers wel vaker gelauwerd. Maar deze keer was aan de andere kant van de wereld, in Zuid-Korea.

Marijn Sillis

Nymf, een dansvoorstelling die het gezelschap de voorbije zomer maakte in Seoel, werd door de Korean Association of Dance Critics and Researchers verkozen tot beste voorstelling van het afgelopen jaar.

"We werkten met een internationale cast: drie van onze eigen acteurs en drie Koreaanse dansers", zegt Stef Lernous, artistiek leider van Abattoir Fermé. “Uit de uitverkochte voorstellingen en publieksreacties wisten we dat we iets bijzonders gemaakt hadden, maar deze prijs kwam toch onverwacht. Het is een mooie bekroning van een een intens repetitieproces en een zomer keihard werken."

?Eind deze week, op vrijdag, gaat Abattoir Fermé in première in het Duitse Theater Oberhausen met LULU. Voor de fans die deze buitenlandse niet willen missen, legt Kunstencentrum NONA op 22 januari een bus in van Mechelen naar Oberhausen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio