© Patrick Hattori

Salafistische bib en leslokaal op komst in Mechelse binnenstad

Arrahma. Onder die naam openen zestien Mechelaars die het salafisme aanhangen binnenkort een bibliotheek, boekenwinkel en leslokaal in de Mechelse binnenstad. “Het wordt een primeur in Vlaanderen”, zegt Omar Ettahiri, een van de initiatiefnemers.

Marijn Sillis

Zelf omschrijft de Mechelse vereniging het als de leer van de ‘Selef Saalih’, wat verwijst naar ‘de methodiek van de Vrome Voorgangers’. “Omdat salafisme onterecht een heel erg slechte bijklank heeft gekregen”, zegt Omar Ettahiri (26). “Iedereen heeft het over jihadisme of extremisme, maar daar hebben wij niks mee te maken. Jihad is een begrip van dertien vormen. Mensen moeten kritisch zijn voor wat ze horen, en zelf op zoek gaan naar antwoorden. Het wapen daarvoor is kennis."

In een voormalige kapperszaak in de Sint-Katelijnestraat zal de vereniging een boekenwinkel en bibliotheek openen. Er komt ook een leslokaal, voor Arabische lessen. “Standaard-Arabisch, om de Koran en de Profetische overleveringen te lezen en te begrijpen. Ons doel is vooral: de authentieke islam leren en verduidelijken aan moslims en niet-moslims. Met dit centrum zorgen we voor een primeur in Vlaanderen.”

Arrahma, dat draait op maandelijkse steun van de leden, hoopt het project eind deze of begin volgende maand te openen. Aanvankelijk zal de boekenwinkel slash lesruimte op zaterdag en zondag geopend zijn.

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio