© Captain Sunset

© Captain Sunset

© Captain Sunset

© Captain Sunset

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Mechelaar bouwt boot op zonne-energie

Ecologie en duurzaamheid. Die abstracte woorden zijn voor Peter Van Elslander uit Mechelen een concreet levensdoel geworden. De Mechelaar bouwde drie jaar aan een boot op zonne-energie en heeft er net een geslaagde test op zitten. Tot aan de Middellandse Zee.

Marijn Sillis

Peter Van Elslander (37) is wat de goegemeente een buitenbeentje zou noemen. Hij stopte op zijn achttiende met studeren en reisde vervolgens een jaar rond, in Europa, Australië en Indonesië. “Ik wil reizen, vrij zijn, off-the-grid leven. Maar toen, op mijn achttiende, kreeg ik het gevoel dat ik dat niet op een ecologische manier kon doen”, vertelt de Mechelaar.

Drie jaar geleden kreeg de Mechelaar het idee om een volledig klimaatneutrale boot te bouwen. Hij gaf daar veel voor op, maar slaagde uiteindelijk wel in zijn opzet. Met een constructie die helemaal demonteerbaar is, ‘Captain Sunset’ genaamd, vaarde Van Elslander de voorbije maanden vanuit Gent langs binnenwateren naar Zuid-Frankrijk. “Ik kan 24 op 24 varen, aan 5 kilometer per uur, 100 procent op zonne-energie", aldus Van Elslander. “Wat ik met Captain Sunset eigenlijk zeg, is: trek allemaal jullie plan, ik begin er gewoon aan. Ik zal tonen dat je zelf voor verandering kan zorgen. En kijk, op drie jaar tijd heb ik een zonneboot (glimlacht).”

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio