© ROJM

Imam gaat in ROJM in dialoog met jonge Mechelaars

“Wie een onschuldig leven doodt, heeft de hele mensheid vermoord.” Met die koranvers als uitgangspunt ging de Mechelse imam Khalid Ouchan vrijdagavond in jeugdhuis ROJM in gesprek met jonge Mechelaars.

Marijn Sillis

De jonge imam Khalid Ouchan van Moskee Al-Buraq gaat wel vaker op bezoek bij ROJM. Omdat ook veel Mechelse jongeren met vragen zitten na de aanslagen in Parijs, nodigde het jeugdhuis de godgeleerde nog eens uit om in gesprek te gaan. “Ook kinderen en jongeren proberen nu een mening te vormen. Dan is het belangrijk dat ze dat op een juiste manier doen, door vragen te stellen en correcte antwoorden te krijgen”, vertelt Mohamed Ouamari van ROJM.

Op de gespreksavond waren best wat jongeren aanwezig, zo ook een delegatie van de jongerenwerking J@M. "Ze hebben vragen, ook over IS. Dit is een heel mooi en positief initiatief, een manier om hen sterker te maken", aldus hun begeleider.

De imam zelf had een duidelijk boodschap. “Wij verzetten ons tegen elke vorm van terrorisme, of dat nu in Parijs, Tunesië, Libanon of waar dan ook is. Het is onze taak om dat te doen, al zeg ik er meteen bij dat moslimextremisme een contradictie is: wie moslim is, kan geen andere mensen vermoorden. Ik nodig iedereen uit om naar ons te komen als ze met vragen zitten. Google, Facebook of Twitter zullen het juiste antwoord niet geven. Integendeel."

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie MechelenMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio