© Patrick Hattori

Mechelse Martha (20) schittert in Black

Ze zingt, schrijft gedichten en wil een eigen kledinglijn, maar vanaf woensdag zal ze vooral bekend staan als dé hoofdrolspeelster van Black, de film van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Ze, dat is Martha Canga Antonio, twintig jaar en Mechelaar.

Marijn Sillis

Toen Adil El Arbi en Bilall Fallah voor Black op zoek gingen naar acteurs, deden ze beroep op het streetcasting-bureau Hakuna. Uit de 350 kandidaten werd Martha Canga Antonio uitgekozen als hoofdrolspeelster. “Ik had het boek gelezen, zag toevallig de oproep voor de casting”, vertelt de goedlachse Mechelse. “Een figurantenrol leek me leuk, plots was ik het hoofdpersonage. Het heeft wel even geduurd voor ik het een plaats kon geven. Je moet weten dat ik geen enkele filmervaring heb. Nu goed, de meeste andere acteurs ook niet. We hebben had gewerkt en zijn altijd eerlijk geweest met elkaar. Adil en Bilall wisten perfect wat ze wilden en brachten hun idee heel goed over.”

Ondertussen heeft ze de film zelf al verschillende keren gezien. “De eerste keer kon ik alleen maar huilen. Maar ik ben zeker: dit is de shit van de eeuw! (lacht) Ik ben niet bang voor de première woensdag, omdat m’n familie Black al gezien heeft en goed vond. Het thema zal wel hard binnenkomen bij het publiek, de Vlaamse cinema op z’n kop zetten. Al ben ik er gerust in dat de meeste kijkers aangenaam verrast zullen zijn.”

Toch is film niet het enige talent van Martha. Sinds vorig jaar is ze ook de zangeres van Soul’Art. De soulgroep bestaat uit vijf erg diverse muzikanten, die muziek maken in drie talen. Vanuit Mechelen en Vilvoorde veroveren ze stilaan de rest van het land, ondertussen zijn ze onder meer geselecteerd voor de Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

Lees dinsdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen

Vastgoed

Jobs in de regio