Mechelen maakt zich op voor Sinte-Mette

Foto: Archief KVRO

Mechelen maakt zich op voor Sinte-Mette

Print
Mechelen - Woensdag viert Mechelen naar goede gewoonte Sinte-Mette. Ook dit jaar wordt er een en ander georganiseerd. Morgen is het al feest in Hombeek, woensdag is er een slotfeest in het Cultuurcentrum.

Naar jaarlijkse gewoonte is er zondagmiddag de paadenommegang in Hombeek, om 17.45u volgt de Sint-Maartenstoet door de Mechelse deelgemeente. Op 11 november zelf trekt het muziekkorps Simacon zingend door Hombeek, volgend weekend is er ook nog de Sint-Mettekermis. Ook andere deelgemeenten en wijken volgen de komende dagen het voorbeeld van Hombeek. In de Heihoek bijvoorbeeld is er dinsdag een lantaarntjestocht, in Battel een Sinte-Mettestoet.

Het centrum van de stad blijft uiteraard niet achter. Naar jaarlijkse gewoonte komt er woensdag ook een groot en gratis Sinte-Mettefeest in het Cultuurcentrum. Alle kiinderen zijn er tussen 13.30u en 17u welkom. Er is een zangwedstrijd, optreden van de kleine stadsartiest Yannis en de nodige randanimatie.

De traditie van Sinte-Mette wordt in Mechelen in leven gehouden door de Erfgoedcel, verschillende Sint-Metteorganisaties en Mechelen Kinderstad. Ook de dienst onderwijsondersteuning van de stad deed dit jaar mee. Zo werden er samen met de Mechelse zanger Tom Kestens educatieve pakketten gemaakt voor scholen. Alle info en de volledige Sinte-Mette-agenda vind je online

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio