Eva Daeleman schrijft eerlijke gids voor soloreizigers

Print
Mechelen - Eva Daeleman (25) vulde haar rugzak en vertrok naar Zuidoost-Azië. Voor zeven weken. Moederziel alleen. De vrolijke radiostem en het dito tv-gezicht griende er dagelijks als een klein meisje, maar toch bleek de trip een verlossing. De vlucht van Daeleman verwerd tot een zoektocht, die gestalte kreeg in een boek: Factor 25.

Eva Daeleman groeide op in Haacht, was doorheen haar tienerjaren een trouwe gast van het Mechelse Conservatorium en heeft nu al drie jaar Mechelen als uitvalsbasis. Maar ooit wil ze overal wonen. “Mechelen is simpelweg handig gelegen”, zegt Daeleman. “Je bent dichtbij Antwerpen en Brussel, snel de grens over. Bovendien heerst er de laatste twee jaar een goede vibe in Mechelen, met jonge mensen die ondernemen en hippe dingen doen. Dat bevalt me wel.”

De enggeestigheid zo typisch voor het Vlaamse binnenland neemt ze er graag bij. “Soms is het fijn dat niet alles een uitdaging moet zijn, dat het niet spannender moet worden. In dat opzicht is Mechelen een rustpunt. Ook omdat ik vlakbij het park, in het groen woon. Makkelijk om te ontsnappen, rust te zoeken. Soms denk ik: ik moet verhuizen, naar Antwerpen, of een grotere stad. Maar als snel volgt dan een: ‘Neih! Ik zit hier goed!’.”

Al blijven de verre plaatsen lonken. “Ik spreek mezelf nu tegen, maar ik bedenk wel een plan om effectief op verschillende plaatsen in de wereld te kunnen wonen. Ik heb dat nodig, als voeding voor mijn hoofd. Als ik hier buitenkom, kijken de mensen wel eens. Op verre reizen kan ik zijn wie ik wil zijn. Zonder dat mensen al een vooroordeel klaar hebben.” 

Lees het uitgebreide interview met Daeleman dit weekend in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio