Feestelijk najaar voor Hollandse Maatjes

Foto: Patrick Hattori

Feestelijk najaar voor Hollandse Maatjes

Print
Mechelen - Na een geslaagde start krijgt het Mechelse cultureel feestjaar Hollandse Maatjes nog een verwarmend najaar. Nona en het Cultuurcentrum brengen een Nederlands jazzfestival, Contour – momenteel bezig aan een erg geslaagde biënnale – zet Nederlandse kunstenaars in de kijker.

Het themajaar Hollandse Maatjes – dat onder meer herinnert hoe de Vlaamse en Nederlandse ministers twintig jaar geleden het eerste Cultureel Verdrag ondertekenden – begon met tentoonstellingen en gaf ook de buurtfeesten en festivalzomer een oranje tintje. Nu komt er nog een aangename finale, met Contour, Nona, het Cultuurcentrum en Abattoir Fermé. 

Contour vestigt de aandacht op de Nederlandse kunstenaars Sander Breure en Witte van Hulzen, die nog tot 8 november te zien zijn in Kazerne Dossin. “Over Contour 7 kan ik trouwens zeggen dat het tot nog toe een méér dan geslaagde editie is”, vertelt directeur Steven Op de Beeck. Ook Bart Vanvoorden van Kunstencentrum Nona, dat binnenkort samensmelt met Contour, had goed nieuws in petto. “Er komt een in februari al een tweede editie van het Jazzfestival BRAND!."

Lees dinsdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio