Vanhee neemt afscheid, Ronaldo maakt entree

Foto: Joris Herregods

Vanhee neemt afscheid, Ronaldo maakt entree

Print
Mechelen - Niet langer Gijs Vanhee, wel Circus Ronaldo mag zich voortaan Stadsartiest van Mechelen noemen. De overdracht werd gisteren gevierd met een stadswandeling en feestelijke avond in t,arsenaal.

Rond 19u gisteravond startte uittredend stadsartiest Gijs Vanhee een wandeltocht langs enkele muurschilderingen van Mechelen Muurt. Nadien was er een feestprogramma in t,arsenaal, waar Vanhee het eerste boek van Mechelen Muurt overhandigd kreeg van cultuurschepen Björn Siffer (Groen). Op het podium doken vervolgens Pepijn Ronaldo en de jongeren van circusschool Circolito op.

Danny Ronaldo voelt zich naar eigen zeggen blij en trots dat hij aan zijn termijn als stadsartiest mag beginnen. “Als circus leiden we een nomadenbestaan, maar we blijven wel een Mechels circus”, vertelt Ronaldo. “Toch kent nog niet elke Mechelaar ons. Er zijn ook nog steeds stadsgenoten die denken dat we met aapjes en pony’s werken. Het wordt dus fijn om hier voor een breder publiek te kunnen spelen. Circus moet breed toegankelijk zijn, mag niet elitair worden.”

Lees maandag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio