Jonge twintigers uit PZ Duffel getuigen over borderline

Print

Liesje Foto: Joren De Weerdt

Duffel - Volgens de bekende psychiater Dirk De Wachter leven we in borderline times. Maar wat is dat eigenlijk, borderline? Met die vraag sluiten we onze reeks over het Psychiatrisch Ziekenhuis van Duffel af.

We stelden de vraag aan twee sterke twintigers die opgenomen werden in het Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel. "Weinig mensen beseffen hoe het is met een mentale aandoening te kampen. Wees sterker! Move on! Maar dat gààt niet altijd", getuigt Liesje (24). "In België draait alles om kennisbedrijven, hoge diploma’s. We moeten alttijd presteren, maar sommige mensen blijven nu eenmaal hangen. Juich diegenen die het goed doen toe, maar vergeet de achterblijvertjes niet."

"Mijn jaar therapie in het PZ is héél hard geweest", vertelt Liesbeth (25) "Maar ik heb veel geleerd, het was een waardevolle periode. Breken met het voorbije jaar zou voelen als weglopen. De dialectische gedragstherapie die ik hier gekregen heb, heeft mijn leven verrijkt. Geloof me: elke mens zou nog veel kunnen leren van de psychiatrie."

Naar aanleiding van de Week van de Geestelijke Gezondheid kregen we toestemming om een paar keer op bezoek te gaan in PZ Duffel. Zaterdag leest u het laatste deel van de driedelige reeks in de krant.

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio