© Hattori Patrick

© Buy a smile

1 / 2

Buy a smile en Ursulinen in de kijker op M-Fair

Met M-Fair vindt zondag het eerste Mechelse festival voor eerlijke kledij plaats. Onder meer de Mechelse webwinkel Buy a smile zal zichzelf in de kijker zetten. Net als de modeleerlingen van de Ursulinen.

Marijn Sillis

In Lamot kan je zondag terecht voor een modeshow, workshops en een markt. Dat allemaal rond eerlijke kledij. Ook Buy a smile krijgt een plaatsje op de markt. De webwinkel kwam eind vorig jaar tot leven dankzij vier medewerkers van Solid International, dat zijn Belgische zetel in Mechelen heeft. “Met Buy a smile willen we een online verkoopplatform aanbieden voor wereldwijde non-profit organisaties, die handgemaakte en eerlijke spullen verkopen”, vertelt Camille Deconinck, die het initiatief aanstuurt met de Mechelse zussen Lyn en Kay Verelst en Patricia Silverans uit Keerbergen.

Ook heel wat Mechelse studenten zullen actief zijn op M-Fair. De modestudenten van de Ursulinen creeërden nieuwe kleren. “We gingen op zoek naar ongebruikte stoffen”, licht modecoördinator van de Ursulinen Catherine Van den Bossche toe. “Van de stad kregen we onder meer oude uniformen van de reinigings- en onderhoudsdiensten. Onze selectie van de vijf beste outfits bewijst dat duurzaamheid én trendgevoeligheid hand in hand kunnen gaan."

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio