466 leerkrachten starten project tegen pesten

Schepen Walter Schroons en Gie Deboutte voor de volle Stadsschouwburg Foto: Patrick Hattori

466 leerkrachten starten project tegen pesten

Print
Mechelen - De leerlingen van de Mechelse lagere scholen moesten donderdag niet naar de les wegens pedagogische studiedag. Hun leraars bliezen verzamelen in de Stadsschouwburg voor het startmoment van het KIVA-project tegen pesten.

De eerste groep leerkrachten palmde donderdag om 8.45u de schouwburg in, de tweede lading arriveerde om 12.45u. In totaal waren de leraars met meer dan 460, uit maar liefst twintig Mechelse basisscholen. Allemaal luisterden ze naar de uitleg van Gie Deboutte, die het KIVA-project in Vlaanderen begeleidt en gisteren het startschot gaf in Mechelen. “Het is een Fins programma, dat structureel werkt aan de problematiek rond pesten op school”, licht schepen van preventie Walter Schroons (CD&V) toe. 

Vorig jaar was er al een proefprogramma voor Scheppers en Go Shill. Nu volgden de andere scholen. “We hebben een totaalpakket aangeboden aan alle lagere scholen, ze mochten vrij kiezen of ze al dan niet wilden meestappen in het verhaal. Ik ben dan ook blij dat er twintig scholen zich geëngageerd hebben om mee te doen”, stelt Schroons, die met de stad 80.000 euro vrijmaakt.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio