© TP

Eerste editie van 'Parijse' boekenmarkt langs de Dijle

Bouquinistes aan de Dijle. Onder die naam organiseert Mechelaar Walter Larivière vanaf zondag 27 september een maandelijkse boekenmarkt op de Haverwerf langs de Dijle.

Marijn Sillis

"Toen ik enkele jaren geleden op de Lamotsite aan de Haverwerf kwam wonen, had ik niet veel verbeelding nodig om mij langs de Dijle standjes met boeken, prenten en magazines voor te stellen. Naar analogie met de boekverkopers langs de Seine in Parijs", vertelt initiatiefnemer Walter Larivière.

De Mechelaar hield het niet alleen bij zijn inbeeldingsvermogen, maar stapte ook naar het schepencollege. Die gaf Larièvere nu toestemming om zijn plan uit te werken. "De bedoeling is om onder de titel Bouquinistes aan de Dijle maandelijks een boekenmarkt te organiseren. Dat elke laatste zondag van de maand, tussen 10 en 16u", licht Larivière toe.

De Bouquinistes moet voor de Mechelaar wel niet zomaar een boekenmarktje worden. Hij verbindt er meteen een belangrijke voorwaarde aan: er mogen alleen maar oude boeken, prenten, atlassen, postkaarten, enzovoort verkocht worden. Minimumleeftijd: 75 jaar. Wie zelf boeken wil verkopen, kan zich melden bij Larivière: walterlariviere@telenet.be.

Vastgoed

Jobs in de regio