© Patrick Hattori

Nieuwe basisschool De Wondertuin feestelijk geopend

Met een openingsfeestje huldigden de kleuters van De Wondertuin vrijdagmiddag hun nieuwe school in. De vernieuwde stek in de Bleekstraat opende met een jaar vertraging, maar wil de komende jaren uitgroeien tot een volwaardige basisschool.

De voorbije jaren deden de gebouwen aan de Bleekstraat 2 dienst voor leerlingen van de secundaire school BimSem, waar De Wondertuin en ook De Luchtballon deel van uitmaken. Na een subsidie van de Vlaamse Overheid, in functie van de capaciteitsproblematiek, werd alles gerenoveerd en is er sprake van een gloednieuwe basisschool: De Wondertuin.

De eerste kleutertjes huppelen er sinds 1 september vrolijk rond. “We beginnen nu met drie klasjes: een instapklasje en een eerste en tweede kleuterklasje”, licht directrice Greet Nauwelaerts toe. “Momenteel tellen we 29 kleuters, in de loop van het schooljaar komen er nog negentien bij. Elk jaar opnieuw zullen de klasjes verder doorschuiven. Zo herbergt onze school over een zevental jaren alle leeftijden, van vier kleuterklasjes tot en met het zesde leerjaar. Wel telkens met maar één klas, we willen De Wondertuin bewust kleinschalig houden.”

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio