© Joren De Weerdt

Nieuw seizoen t,arsenaal feestelijk geopend

Met een feestelijke avond verklaarde t,arsenaal het nieuwe seizoen donderdagavond voor geopend. Voor artistiek leider Michael De Cock wordt het zijn laatste voor Mechelens grootste toneelhuis. Met Dood van een Handelsreiziger regisseert De Cock zelf nog één klassieker.

Marijn Sillis

Volgende zomer, na tien jaar, neemt regisseur, acteur en schrijver Michael De Cock afscheid van t,arsenaal. Voor het toneelhuis wordt dat het einde van een tijdperk. Maar eerst wil De Cock nog één keer knallen. “Op 1 oktober moeten alle gezelschappen en huizen hun dossier indienen, er heerst dus weer veel nervositeit in de sector. Maar eens die deadline voorbij kijk ik met véél plezier vooruit naar mijn laatste jaar”, stelt De Cock, die in 2016 naar de KVS in Brussel verkast.

"Eindigen met een klapper"

“Ik ga dit jaar wellicht weer net iets té veel doen, met onder meer nog een eigen regie. Maar so be it: dan kan ik hier tenminste eindigen met een klapper”, glimlacht De Cock. “Ik kijk al heel lang uit naar Dood van een Handelsreiziger. Dat is zo’n klassieker als Antigone, die je al twintig jaar wil maken, maar waar het niet van komt. Tot nu dus. Het doet me plezier dat ik uitgerekend met dat stuk een laatste keer kan regisseren in dit huis.”

Op de openingsavond daagden alvast een rist toppers op. Zullen straks onder meer op de planken staan: Tom Van Landuyt, Lucas Van den Eynde en Lotte Heijtenis. Net als, uiteraard, anciens Tuur De Weert en Chris Lomme. Voor die laatste schreef De Cock een nieuwe theatertekst: Het kraken van de maan. Dat stuk gaat in februari 2016 in première, uitgerekend vijf jaar na Achter de Wolken, waarin Lomme maar liefst 130 keer betoverde met Jo De Meyere. "Er zijn een paar mensen waar ik héél graag mee werk en Michael is er een van. Het is jammer dat hij hier vertrekt, maar ik zal ‘m blijven volgen én steunen", stelt Lomme.

Lees vrijdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio