Koen (38) loopt Dwars Door Mechelen drie keer met kinderwagen

Foto: Patrick Hattori

Koen (38) loopt Dwars Door Mechelen drie keer met kinderwagen

Print
Mechelen - Mechelaar Koen Blaes wil de 10 kilometer van Dwars door Mechelen drie keer na elkaar lopen. Terwijl hij een loopwagen voortduwt. Mét telkens een van zijn kinderen erin. Dat ten voordele van Prinses Harte.

Het idee ontstond op zomaar een ochtend aan de ontbijttafel van Koen Blaes. “Ik ga regelmatig lopen, met een van de kinderen in een loopwagen die ik voortduw”, vertelt de 38-jarige Mechelaar. “Onlangs bij het ontbijt vroeg mijn dochtertje Julie (5): ‘Papa, wanneer mag ik nog eens meelopen?’ Mijn oudste zoon Robbe (8) reageerde meteen: ‘Ik wil ook nog eens mee!’ Met twee kinderen in de kar is lastig, dus ik dacht: ‘Oei oei, dat wordt hier ambras!’ Ondertussen had ik ook al het idee opgevat om mijn jongste zoontje Raf (2) zijn vuurdoop te gunnen op Dwars Door Mechelen.”

En wat doet een goede papa dan? Zijn drie kinderen hun pleziertje gunnen. “Ik heb dus beslist om Dwars Door Mechelen drie keer te lopen”, glimlacht Blaes. “Ik heb al contact opgenomen met de organisatie, zij zien er geen probleem in. Bedoeling is dat ik het parcours twee keer loop voor de start, met de twee oudste kinderen, en met de grote massa aan de start kom met de jongste.

De joggende papa zoekt ondertussen ook naar sponsors voor zijn driedubbele looptocht. Want hij doet het voor het goede doel. “Het is de derde keer dat Prinses Harte meedoet aan de tocht, daarom wil ik de tocht drie keer lopen met mijn drie kinderen. Iedereen die mij en dus de vzw wil sponsoren, is welkom.”

Lees vrijdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio