© Gil Plaquet

Jonge Mechelaars brengen festivalzomer in beeld

Misschien hebt u al in hun caravan gezeten, mogelijk hebben zij u al op foto vastgelegd. Al zes jaar werken Arno Costima (27) en Kenzo De Bruyn (24) aan hun beeldbedrijf Aikon, deze zomer zijn de jonge Mechelaars de visuele chroniqueurs van de Mechelse festivalzomer.

Ze leerden elkaar kennen op de Mechelse hogeschool, tijdens hun eerste jaar journalistiek. Arno Costima was eraan begonnen met een mediadroompje, omdat hij zich als hyperkineet wel kon spiegelen aan tv-duizendpoot Bart Peeters. Kenzo De Bruyn was een jongen met idealen, die hoopte met de journalistiek een beetje van de wereld te kunnen veranderen.

Uiteindelijk verschoof hun beider focus. Costima zag dat het tv-scherm ook een achterkant heeft, De Bruyn botste op een docent wiens passie voor beeld besmettelijk is. Al in hun eerste academiejaar begonnen de twee Muizense Mechelaars met Aikon, dat vandaag een bedrijf is gespecialiseerd in fotografie, video en grafisch ontwerp.

Als u de heren ergens tegenkomt, kent u dus hun achtergrond. En de kans dat u dat doet, is niet gering, tenminste als u het parcours van De Zomer Is Van Mechelen volgt. Van de opening van het MEC over elke Parkpopavond tot Maanrock: op vraag van mmMechelen Feest waren en zijn Costima en De Bruyn er elke keer bij. Een job waar ze – uiteraard – voor betaald worden, maar die ze ook met veel plezier uitoefenen.

“Het voelt als een godsgeschenk dat we dit mogen doen”, zegt De Bruyn. “We komen op plekken waar iedereen gelukkig is. Het zijn gratis festiviteiten, waar niemand bijgevolg verplicht is te zijn en zich ook niet druk hoeft te maken dat hij te veel betaald heeft voor een slechte band. Dat amusement straalt op ons af."

Lees het hele verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio