© www.kvmechelen.be

Nieuwe KV-tribune geraakt niet tijdig klaar

Na de graffiti van vorige week botst KV Mechelen opnieuw op een dompertje op de stadioneuforie: de nieuw zittribune zal gesloten blijven tijdens de eerste thuiswedstrijd.

masi

Vlak na de laatste thuiswedstrijd vorig seizoen ging de oude staantribune tegen de grond, meteen daarna begon Malinwa met de bouw van de nieuwe tribune. Met eerst twee uitwedstrijden hoopte de eersteklasser alles klaar te hebben tegen de eerste thuismatch op 8 augustus, maar die strakke deadline zal de club niet halen. Operationeel Directeur Marc Faes laat op de clubwebsite weten dat de staantribune wel open zal gaan, maar dat de zitjes nog even ongebruikt blijven.

De reden: op de tweede verdieping zullen niet alle veiligheidsvoorzieningen volledig afgewerkt zijn. "Willemen en Betca werken met man en macht om de nieuwe tribune tijdig op te leveren. Maar de eerste thuismatch tegen Moeskroen komt net iets te vroeg om de zitplaatsen open te stellen”, zegt Faes. “We willen zeker zijn dat alles 100 procent conform de veiligheidsvoorschriften is. Gezien de strakke timing lukt dat niet. We willen ons daarvoor excuseren bij onze supporters. We bedanken hen ook voor hun flexibiliteit en begrip.”

Waar alle fans de met een zitabonnement de eerste speeldag naartoe moeten? De andere tribunes. KV zal de abonnees eenmalig een andere zitplaats aanbieden. De eerste thuismatch zullen de fans op de staantribune ook nog geen dak boven het hoofd hebben.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws