Stad koopt bos aan Vrouwvliet en denkt aan 'parktotems'

Print
Mechelen - Aan de Vrouwvliet kocht de stad voor 18.000 euro een bossig perceel van 4500 vierkante meter aan. Ondertussen worden de Rik Wouterstuin, park Populierendreef en de Sinte Mettetuin aangebouwd en liggen er twee nieuwe voorontwerpen klaar. Mogelijk krijgt de stad ook ‘parktotems’.

Zo’n 11.000 vierkante meter van groengebied aan de Vrouwvliet, eigendom van het Sociaal Huis en de stad, worden momenteel mede beheerd door Natuurpunt. Nu komt daar nog zo’n 4.500 vierkante meter bij. “Samen met de percelen van het Sociaal Huis kunnen we dit extra gebied in overleg met Natuurpunt verder ontsluiten voor bezoekers", vertelt schepen van Natuur- en groenontwikkeling Marina De Bie (Groen). "Zo verankeren we deze blauw-groene zone in de Vrouwvlietvallei als natuurgebied.”

Daarnaast stad wil de stad nog meer groen verankeren. Zo bereidt De Bie samen met enkele organisaties een subsidiedossier voor. Met een strategisch project wil de stad een toelage bekomen van de Vlaamse Overheid, vooral voor het Kauwendaalbos. In het centrum van de stad krijgen met de Rik Wouterstuin (die al opgefleurd werd door Gijs Vanhee), de Populierendreef en de Sinte Mettetuin ondertussen drie nieuwe parken vorm. "Al die werken verlopen volgens schema", aldus De Bie.

Er zijn ook voorontwerpen uitgetekend voor groene longen aan de Kalverenstraat en Grote Nieuwedijkstraat, en aan de Oude Liersebaan en Pennepoelstraat. En als het van De Bie afhangt, krijgt al het groen in Mechelen ook meer zichtbaarheid. “We bekijken met een studiebureau hoe we onze parken en tuinen herkenbaarder kunnen maken. We kunnen bijvoorbeeld een soort van totems ontwerpen."

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio