D.ART lokt 50 kunstenaars naar Artenova

Foto: JoDW

D.ART lokt 50 kunstenaars naar Artenova

Print
Mechelen - Zo’n 150 kunstenaars meldden zich aan voor de open call van D.ART, een 50-tal geselecteerde artiesten exposeert vanaf woensdag in de voormalige meubelwinkel Artenova. De tentoonstelling is de highlight van de Mechelse kunstroute die de Dijlefeesten vergezelt.

Voor de zesde editie van D.ART pakken de organisatoren uit met een tentoonstellingsruimte van maar liefst 3000m², vlakbij het Mechelse station. Om die ruimte vol te krijgen, werd er een open call gedaan. “Uiteindelijk waren er 150 kunstenaars die zich meldden. We hebben er een 50-tal geselecteerd”, vertelt Hans Martens, D.ART-lid en directeur van de Mechelse Academie. “We zijn tegelijkertijd streng maar ook genereus geweest, omdat we zoveel ruimte hebben. De goesting en de vibe zitten goed, Artenova wordt ingepalmd door veel talent.”

In Artenova verzamelen de Academie, Caps, Contour en Galerie Transit. De kunstroute D.ART brengt u ook langs De Garage, het Cultuurcentrum, Galerie Duende, het Maurus Moreelshuis, het IKA en De Zondvloed. D.ART opent woensdag vanaf 18u. Om 21u is er het openingsfeest in het ‘Bodo-café’ in Artenova. Deze zesde editie is een hommage aan Bodo Vandevoorde, de bezieler van de Dijlefeesten.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio