Subsidie van 130.000 euro voor Mechelse hockeyclub

Voorzitter Yves De Decker Foto: Patrick Hattori

Subsidie van 130.000 euro voor Mechelse hockeyclub

Print
Mechelen - De Mechelse Tennis- en Hockeyclub (KMTHC) in Hombeek krijgt van de stad zo’n 130.000 euro subsidie voor de aanleg van een waterveld. Dat moet begin juli al klaar zijn. Na het bouwverlof begint de boomende sportclub met de aanbouw van vernieuwde lokalen.

Momenteel telt de Mechelse Tennis- en Hockeyclub in Hombeek (Mechelen) zo’n 1050 leden. Een 800-tal daarvan is aangesloten als hockeyspeler. Dat is een stevige groei ten opzichte van enkele jaren geleden en die positieve tendens lijkt niet snel te zullen stoppen. “Volgend jaar zullen we wellicht de kaap van 1000 hockeyspelers ronden”, zegt voorzitter Yves De Decker.

Omwille van die groei is KMTHC momenteel bezig met uitbreidings- en vernieuwingswerken. Zo wordt het tweede terrein, een zandveld, vervangen door een gloednieuw waterterrein. Voor de kostprijs daarvan, zo’n 400.000 euro, krijgt de club nu een toelage van de stad. “De club levert mooi werk, wordt professioneel geleid en telt heel wat jonge leden. Dat verdient onze steun”, stelt schepen van Sport Walter Schroons (CD&V). "Het gaat om een cofinanciering, we zullen een derde van de kosten bijpassen. Omdat de afbetaling over tien jaar loopt, komt dat neer op een subsidie van zo’n 13.000 euro per jaar."

Het nieuwe terrein moet begin juli klaar zijn. Maar dat is niet de enige investering van KMTHC. De club zal ook voor extra ruimte zorgen aan de Bergenstraat. Zo wordt er 300m² aan lokalen bijgebouwd. In totaal kosten alle werken van de KMTHC zo’n 950.000 euro (btw niet meegerekend, red.).

Lees het hele verhaal woensdag in de Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio