Maatjesfeest: zonder verse maatjes, met nieuwe Maneblusser

Organisatoren Karel Meyer en Luc Vis, mmMechelen Feest voorzitter Kristof Calvo en Elfriede Anthonissen van Vlaco Foto: Patrick Hattori

Maatjesfeest: zonder verse maatjes, met nieuwe Maneblusser

Print
Mechelen - Het Maatjesfeest wordt er net als twee jaar geleden een zonder verse maatjes. Het feest, dat woensdag vier muziekbands naar de Grote Markt lokt, wordt wel het debuut van de nieuwe Maneblusser.

Net als twee jaar geleden is het maatjesseizoen uitgesteld. “Toen was ik helemaal in paniek, dit jaar kan ik er al beter mee om”, lacht organisator Luc Mariën, ook bekend als Luc Vis.

Het Maatjesfeest, dat woensdag plaatsvindt, wordt er dus een zonder verse maatjes. De bezoeker zal zich tevreden moeten stellen met overjaarse exemplaren. Staan nog op het menu: paëlla, boekstring, oesters en calamares. Er komen vanaf 17u optredens van Avoriaz Band, Johan Hoogerwijs, Dunja Mees en Pardon Service. Topkok Yannick Van Aeken zal 100 schotels maken die om 20u verkocht worden ten voordele van Sjarabang.

"We hebben ook een primeur”, stelt Karel Meyer, zaakvoerder van Sava, dat mee zijn schouders zet onder het feest. “De vernieuwde Maneblusser van Brouwerij het Anker zal op het Maatjesfeest zijn debuut maken."

Lees het hele verhaal dit weekend in de Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio