Nieuwe glazen drietand voor bestolen Vadderik

Foto: Patrick Hattori

Nieuwe glazen drietand voor bestolen Vadderik

Print
Mechelen - Twee jaar na de diefstal van zijn drietand zal Vadderik op de Veemarkt straks weer volledig zijn. Dankzij het Vadderikcomité en het IKA krijgt het standbeeld zaterdag opnieuw een glazen attribuut. Dat naar aanleiding van de tiende verjaardag van de heraangelegde Veemarkt.

Was het een flauwe grap? Dachten de dieven foutievelijk dat de drietand uit koper bestond? Of was er nog een ander motief? Twee jaar geleden werd de drietand van Vadderik op de Veemarkt gepikt en nog steeds weet men niet wat de bedoeling was van die roof. Maar nu de nieuw aangelegde Veemarkt tien jaar bestaat, wil het Vadderikcomité het standbeeld opnieuw in ere herstellen. Het comité vroeg het Instituut voor Kunst en Ambacht (IKA) op de hoek van de Veemarkt om een nieuwe glazen drietand te maken en daar gingen ze met plezier in op de vraag.

Het attribuut zal zaterdag om 15u opnieuw geïnstalleerd worden. “De drietand is zo’n twee meter lang, zodat hij een beetje opvalt op het vijf meter hoge standbeeld”, vertelt Guido De Coninck van het Vadderikcomité. "Burgemeester Somers zal de nieuwe drietand met een hoogtewerker aanbrengen. De Mechelse band Brikkeljon heeft een Vadderikliedje geschreven en zal voor een optreden zorgen. Buren Marcel Kocken en Pat Donnez zullen het geheel verder opluisteren: Mechelenkenner Kocken vertelt iets over de geschiedenis van het beeld, voormalig stadsartiest Donnez brengt hulde met een gedicht.”

Lees het hele verhaal woensdag in de Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio