Ursulinenmeisjes uit binnen- en buitenland volleyballen voor Angela

Print

Foto: Patrick Hattori

Mechelen - In sporthal De Plaon streden 100 jongedames woensdag om de eerste ‘Angelacup’. Het volleybaltornooi werd georganiseerd door de Ursulinen in Mechelen, dat voor haar 100-jarige jubileum ‘ursulinenmeisjes’ uit binnen- en buitenland uitnodigde. Zo zakten ook studentes uit Brentwood en Bergen naar Mechelen af.

480 jaar, zolang is het geleden dat de Italiaanse Angela Merici de Orde van de Ursulinen stichtte. Bij de Mechelse Ursulinen zijn ze dat nog lang niet vergeten. Nu de Mechelse school zelf 100 jaar bestaat, besloot het een volleybaltornooi te organiseren voor scholen die ooit opgericht zijn door de zusters. 

Woensdag tekenden zo’n 100 meisjes van het derde tot en met het zesde middelbaar present in de Plaon. Naast Mechelse leerlingen toonden ook volleybalsters van de Ursulinen in Lier en O-L-V-Waver, Virgo Sapiens in Londerzeel en l’Ecole des Ursulines in Bergen hun sportieve kwaliteiten. De meest ‘exotische’ jongedames kwamen van over het Kanaal, van the Ursuline Convent Highschool in Brentwood (Londen).

Bij de kadetten won SUI uit Waver, bij de scholieren schoten de Mechelse Ursulinenmeisjes zelf de hoofdvogel af.

Lees het hele verhaal donderdag in de Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio