Opendeurdag in het Huis van het Kind

Print

Tijdens de opendeurdag was er ook een circusoptreden van twaalf jonge artiesten. Dat via Steun op Maat, een project van kansarmoede-organisatie De Lage Drempel. Foto: Patrick Hattori

Mechelen - Met een opendeurdag zette het Huis van het Kind, dat zijn plaats heeft in het Sociaal Huis, zijn werking woensdag nog eens in de kijker. Het Huis van het Kind opende in januari de deuren en huisvest verschillende diensten die actief zijn voor kinderen, jongeren en gezinnen.

De hele namiddag stonden er verschillende activiteiten op het programma in het Huis van het Kind in de Lange Schipstraat. Kinderen konden knutselen in ‘De Kleurdoos’, ouders waren welkom op een praatcafé. En uiteraard werd er de nodige info en advies verschaft aan iedereen die daar om vroeg. 

“Door verschillende organisaties samen te brengen op één plaats, wordt het makkelijker voor ouders of andere opvoeders om hun weg te vinden in het bestaande aanbod. We willen het Huis van het Kind laten uitgroeien tot een ontmoetingsplek voor gezinnen met kinderen”, zegt schepen Koen Anciaux (Open Vld), voorzitter van het Sociaal Huis Mechelen. 

Lees het hele verhaal donderdag in de Gazet van Antwerpen - editie Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio