Leerlingen Hagelstein volgen 24 uur les voor het goede doel

Leerkracht Lien Leenaerts, leerlingen Eline, Lize en Dries Foto: Patrick Hattori

Leerlingen Hagelstein volgen 24 uur les voor het goede doel

Print
Sint-Katelijne-Waver - In College Hagelstein volgen zo'n 42 dappere leerlingen momenteel een lesmarathon. Sinds vrijdagochtend en nog tot zaterdagochtend, 24 uur in totaal dus, blijven ze in de klas zitten. Daarmee zamelden ze (momenteel) zo'n 3200 euro in voor de Ziekenhuisschool van UZ Leuven.

Om 8.40u vrijdagochtend begon zoals elke vrijdag een nieuwe schooldag op College Hagelstein. Alleen eindigde die voor een een 40-tal vierdejaars niet rond 16u. De jongeren gaan dapper verder tot... 8.30u zaterdagochtend. Ondertussen krijgen ze een heel divers programma voorgeschoteld, met een film en quiz, maar ook met enkele lessen

Een tiental jaar geleden al leerde Hagelstein de Ziekenhuisschool kennen. Al die jaren probeerde de school geld in te zamelen voor het goede doel. De vierdejaars mochten nu zelf kiezen wat ze wilden doen. “We konden ook een brunch organiseren, maar kozen toch liever voor 24 uur lessen. Dit vraagt meer betrokkenheid, is meer iets van ons", vertellen Lize Oosterbosch (15), Dries Croonen (16) en Eline Pellemans (14).

Lees het hele verhaal dit weekend in de Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio