Abattoir Fermé flirt openlijk met t,arsenaal

Foto: Patrick Hattori

Abattoir Fermé flirt openlijk met t,arsenaal

Print
Mechelen - Volgt Abattoir Fermé, het theatergezelschap van Stef Lernous, Michael De Cock op als leider van t,arsenaal? De kans bestaat. Lernous en Nick Kaldunski vinden het zelf een logische stap om samen met t,arsenaal een Mechels stadstheater te vormen.

Eind maart kondigde Michael De Cock zijn vertrek richting de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) aan. In september 2016 zal De Cock t,arsenaal na tien jaar in nieuwe handen overlaten. Meteen stond er dus een boeiende vacature open, die van directeur van Mechelens grootste theaterhuis. 

Mogelijk vindt t,arsenaal de opvolger van De Cock niet in één figuur, maar in een heel gezelschap: Abattoir Fermé doet een voorstel om samen één professioneel stadsgezelschap te worden. Artistiek leider Stef Lernous (41) kondigde dat aan in een interview met Humo, en zet zijn kandidatuur nu kracht bij samen met zakelijk leider Nick Kaldunski (34). 

“Kort nadat Michael zijn vertrek aankondigde, hebben we intern besproken of we ons kandidaat zouden stellen”, vertelt Kaldunski. “Heel snel wisten we: ja, we moeten dat doen. Onze plannen voor de komende vijf jaar zijn min of meer concreet en ze passen goed bij de werking van t,arsenaal."

Lees het hele verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio