Moeder en zoon openen Marokkaans restaurant onder Sint-Romboutstoren

Foto: Patrick Hattori

Moeder en zoon openen Marokkaans restaurant onder Sint-Romboutstoren

Print
Mechelen - Ze wil niet alleen lekkere Marokkaanse gerechten serveren, Zahia Belkhiri, ze wil ook verschillende mensen samenbrengen. Zaterdag, opent ze samen met haar zestienjarige zoon Taoufik haar restaurant Zahia’s Cuisine.

“Als alleenstaande mama en als nieuwe Belg wil ik iedereen tonen dat allochtoon ondernemerschap, mét oog voor duurzaamheid en met een minimale ecologische afdruk, ook mogelijk is”, stelt Zahia Belkhiri (39) overtuigd. 

Op het menu pronken vooral Marokkaanse gerechten. Het interieur van het nieuwe eethuis in het voormalige Mechelse Souvenierke is volledig opgetrokken uit gerecycleerd materiaal. “Een bewuste keuze. Ik ben heel erg bezig met duurzaamheid, ‘upcycling’ en ecologie. Ik ben ervan overtuigd dat we moeten ‘consuminderen’ in plaats van consumeren.”

Info: www.restaurant-zahiascuisine.be of 015/63.34.11.

Lees het hele verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio