© Patrick Hattori

Ursulinen geven beheer van klooster uit handen

Bijna 175 jaar na hun aankomst in Onze-Lieve-Vrouw-Waver geven de zusters Ursulinen hun prachtige klooster – stilaan – uit handen. Het beheer van het domein wordt overgeheveld in een Stichting van Openbaar Nut, waarvan Kempisch Landschap de motor wordt.

MASI

Zo’n tien hectare omvat het ursulinenklooster in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver). Er zijn onder meer de middelbare school SUI, de Wintertuin, het Woonzorgcentrum Huize Sinte-Angela en het St-Michielsgebouw, waar de zusters hun domicilie hebben. Met zestien huizen de zusters daar nog, de overige 22 brengen hun dagen door in Sinte-Angela. “De jongste zusters zijn al zeventigplussers”, vertelt zuster Emmy Vermeulen. “Wij zijn de laatste generatie die er bij gekomen is en dat is ondertussen... 49 jaar geleden.”

De nieuwe Stichting Ursulinen OLV-Waver, een stichting van openbaar nut (SON), zal het domein als koepelorganisatie beheren. In het nieuwe bestuur zetelen de zusters, het aartbisdom Mechelen-Brussel en Kempisch Landschap. De zusters zullen er op termijn uit verdwijnen en het beheer dus definitief loslaten.

Lees het hele verhaal dit weekend in de Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio