© GVA

Pinguïns verorberen vuil op Mechelse speelpleintjes

De kinderen die op Mechelse speelpleintjes genieten van het lentezonnetje, hebben waarschijnlijk enkele nieuwkomers opgemerkt: pinguïns. De figuurtjes dienen niet als decoratie, wel als vuilnisbakken.

MASI

Met een bevraging bij Mechelse gezinnen met jonge kinderen peilde het stadsbestuur anderhalf jaar geleden naar nieuwe ideeën om Mechelen te profileren als Kinderstad. Een van de voorstellen was vuilnisbakken in de vorm van speelse figuren. De eerste pinguïns – ruim 1 meter hoog, 20 kilogram zwaar en goed voor 90 liter vuilnis – zijn ondertussen geïnstalleerd op de speelpleinen van de Bethaniënpolder, de Kruidtuin, het Papenhof en de Fonteinweg in Heffen. Binnenkort volgen de Fazantenstraat, Kriekerijveld, de Leliestraat en Abeelstraat nog.

Tijdens de zomervakantie komen er dan weer vijf nieuwe beren op andere speelpleintjes. Alles samen kosten de vuilnisbakken 16.000 euro. “Het is een win-win,” meent schepen van jeugd Greet Geypen (Open Vld), “het speelplein blijft proper en de vuilbakjes zijn een aantrekkelijk element in de openbare ruimte. Deze vuilbakjes moeten kinderen op een speelse manier sensibiliseren, want jong geleerd is oud gedaan.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio