De Keeting bouwt droomkamers voor kansarme kinderen

Fabienne en papa Bart in de droomkamer van dochtertjes Axana en Alissa Foto: Patrick Hattori

De Keeting bouwt droomkamers voor kansarme kinderen

Print
Mechelen - Het Droomkamer-project, zo heet het initiatief van De Keeting om kamers van Mechelse kansarme kinderen om te bouwen tot kleine paleisjes. De eerste twee kamers zijn ondertussen klaar, nog acht zullen er dit jaar een totale make-over krijgen.

Sinds begin dit jaar is De Keeting, de vzw in de Mechelse Kroonstraat  ‘waar armen het woord nemen’, bezig met het uitrollen van haar Droomkamer-project. De organisatie wil alleenstaande ouders met financiële problemen op een positieve manier bereiken, en wel zo dat ook hun kinderen ervan kunnen meegenieten. Dankzij sponsors en partners verzamelde De Keeting een budget zodat tien Mechelse kinderkamers een make-over kunnen krijgen.

“Voor elke kamer wordt er zo’n 800 euro uitgetrokken. De eerste twee kamers zijn ondertussen helemaal klaar”, vertelt Charlotte Crabbé van De Keeting. “De eerste gezinnen hebben we zelf geselecteerd onder onze bezoekers in De Keeting. De volgende acht kamers bouwen dit jaar nog om. Daarvoor worden mensen doorverwezen vanuit het Sociaal Huis.”

Lees het hele verhaal dinsdag in de Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio