Mechelaar schrijft boek over repressie na Tweede Wereldoorlog

Foto: Patrick Hattori

Mechelaar schrijft boek over repressie na Tweede Wereldoorlog

Print
Mechelen - Hoewel hij nog altijd maar 30 is, heeft Mechelaar Geert Clerbout ondertussen zijn vijfde boek uit: ‘En nu gaan ze boeten!’ In ruim 200 bladzijden belicht de historicus een gevoelig thema: de repressie tegen ‘de zwarten’ na de Tweede Wereldoorlog.

Twee in lompen gehulde vrouwen met hakenkruizen op het voorhoofd en de kaak, geflankeerd door een man met een geweer van oksel tot enkel. Zo ziet de cover van het nieuwste boek van Geert Clerbout (30) eruit. Ook de titel op de omslag laat niet veel aan de verbeelding over. Waarom een jonge Mechelaar zich zoveel zwaarwichtigheid op de hals haalt? “Ik had door mijn werk al enige ervaring met het thema”, vertelt de vrt-redacteur, die voor Verloren Land de spraakmakende reportage maakte over de ‘foute’ grootvader van Steven Van Herreweghe.

“Ik heb veel gelezen over het thema, er is veel gedegen wetenschappelijk onderzoek rond gebeurd. Maar het boek dat ik wilde schrijven, met getuigenissen, vond ik op een uitzondering na niet. Dus ben ik zelf op zoek gegaan naar de menselijke verhalen achter de repressie.”

En nu zullen ze boeten! (Van Halewyck) wordt dinsdag om 20u officieel voorgesteld in Salvator Boekhandel.

Lees het hele verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio