Jeroen Meus stelt bier voor goed doel voor

Print

Brouwer Gunther Bensch, Jef Meynen, Siona Ven van het RondouFonds, Patrick Vossen en Jeroen Meus. Foto: MASI

Mechelen - Onder het goedkeurend oog van topchef Jeroen Meus stelde de Mechelse vzw Vossen met de Meynen maandag twee nieuwe bieren voor: The Beast 666 en Six o Six. De opbrengst van de bierverkoop gaat integraal naar het ‘RondouFonds voor Duchenneonderzoek’.

Mechelaar Jef Meynen (54) en zijn kameraad Patrick Vossen (47) uit Boutersem hebben na de Soixante-Neuf en VanAcht twee nieuwe bieren geproduceerd: The Beast 666 en Six o Six. “The Beast 666 is een blond en bitter bier, dat zijn naam dankt aan het idee om de duivelse ziekte Duchenne te lijf te gaan”, vertelt Meynen. “Six o Six is een donker bier. Daarmee willen wij een ‘SOS’-signaal naar de buitenwereld sturen om samen met ons de strijd aan te gaan.”

De peter van het RondouFonds, Jeroen Meus, keurde het nieuwe bier maandagochtend bij de voorstelling alvast goed. “Bier drinken voor het goede doel, daar kan toch niemand bezwaar tegen hebben”, grapt de topchef. “Ik moet bekennen dat ik Vossen met de Meynen tot vorige week niet kende, maar de bieren die ze hier neerzetten smaken prima."

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio