© Patrick Hattori

Heeft Mechelen nog een toekomst als meubelstad?

Deze week kondigden de zaakvoerders van meubelzaak Senam aan dat ze de deuren binnenkort sluiten. Eind vorig jaar stuurden hun collega’s van Artenova hetzelfde bericht uit. Ooit stond Mechelen bekend als meubelstad, maar blijft daar vandaag nog iets van over?

Marijn Sillis

“Helemaal niet.” “Toch niet meer zoals vroeger.” “Nog wel, maar op een kleinere schaal.” Bij zetelfabrikanten Cammers, Arista en De Schoenmaeker zijn ze het erover eens dat Mechelen de titel van meubelstad niet echt meer kan claimen. Maar allemaal zien ze nog een mooie toekomst voor zich. Hetzelfde geldt voor Meubelen Op de Beeck en Old & New England, de enige winkels die overblijven op de Consciensestraat, ooit dé meubelboulevard van Mechelen.

“Mechelen is niet langer allesoverheersend, maar we mogen wel fier zijn op wat overblijft”, vertelt Carl Cammers, voorzitter van de Vereniging van Mechelse Meubelfabrikanten en organisator van de Mechelse Meubelbeurs. “Kwalitatief gezien steekt onze stad er nog bovenuit. Mechelen is nog altijd een kwaliteitslabel, we zijn niet dood. We moeten niet te veel hopen, de industrie komt niet terug. Maar we moeten blijven voortdoen zoals we bezig zijn."

Lees de uitgebreide reportage dit weekend in Gazet van Antwerpen - editie MechelenMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio