Oegandese wezen krijgen hulp van man uit Muizen

Foto: Patrick Hattori

Oegandese wezen krijgen hulp van man uit Muizen

Print
Mechelen - Eerder toevallig kwam Eddy De Meyer uit Muizen (Mechelen) in een Oegandees dorp voor alleenstaande mama’s en weeskinderen terecht. Nu wil hij de mensen financieel ondersteunen en toiletten voor hen bouwen.

Op vraag van zijn vriend, die piloot is bij Brussels Airlines, ging Eddy De Meyer (60) in oktober vorig jaar een paar dagen mee naar Oeganda. In januari trok hij een tweede keer naar het Oost-Afrikaanse land. Op de eerste stop ontmoetten Eddy en zijn kameraad een Australisch-Oegandese dame, bij een tweede bezoek botsten ze toevallig op diezelfde vrouw. “Ze zet zich in voor een dorpje waar weeskinderen en alleenstaande mama’s wonen”, vertelt De Meyer. “We waren allebei heel erg aangegrepen door wat we daar zagen. De 30 vrouwen en 60 kinderen hebben niets, leven van wat ze vangen in het meer.”

Mpenjja Village, gesitueerd op een schiereilandje aan het Victoriameer, blijft aan De Meyers huid kleven. Dankzij Brussels Airlines en DHL kan hij verschillende pakketten met kledij en speelgoed opsturen. Hij heeft nu een rekeningnummer, waar iedereen desgewenst een bedrag kan storten. “Mijn eerste ambitie: twee toiletten laten bouwen in het dorp. Daar heb ik zo’n 800 euro voor nodig, die ik nu inzamel. Op termijn wil ik ook een voorziening voor drinkwater laten aanleggen, maar dat is meteen wat duurder, zo’n 18.000 euro. Elke cent die wij inzamelen belandt effectief in Mpenjja Village. En daardoor kunnen we wel degelijk een verschil maken.”

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio