© Patrick Hattori

Foundation Mechelen en Helmond organiseren twee unieke kerstconcerten

De Foundation Mechelen organiseert op 12 december opnieuw een kerstconcert voor het goede doel. Een dag later is er een gratis concert met twee ensembles uit Helmond. Een daarvan bestaat uit muzikanten met een verstandelijke beperking. De Nederlanders zullen hun bussen ter beschikking stellen om Mechelaars in woon- en zorgcentra op te pikken.

Marijn Sillis

Op vrijdag 12 december is er het kerstconcert van de Foundation Mechelen in de Sint-Romboutskathedraal. Op de affiche staan Dunja, Garry Hagger, de Heverband en een verrassingsact. Tickets kosten 39 euro. Er worden ook speciale arrangementen voorzien. "We steunen de G-ploegen van KV en Racing Mechelen, en storten een deel van de opbrengst aan een project van de Keeting", zegt voorzitter Piet den Boer.

Een dag later, op zaterdag 13 december, is er een tweede concert in de kathedraal. Dat is volledig gratis. De muzikanten komt uit Helmond, waarmee Mechelen al ruim 30 jaar een samenwerkingsverband heeft. Het mannenkoor Lambardi brengt 70 muzikanten mee, de RimboBand 50. Die tweede band bestaat uit mensen met een mentale beperking. De bussen die nodig zijn om iedereen van Helmond naar Mechelen te vervoeren, stelt de Nederlandse gemeente ter beschikking aan de mindermobiele Mechelaars. “We hebben alle Mechelse woon- en zorgcentra uitgenodigd”, vertelt Jan Hendriks van de gemeente Helmond.

Lees het hele verhaal donderdag in de Gazet van Antwerpen - editie Mechelen.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio