Moskou onder de indruk van Mechelse artiest

Foto: www.smates.be

Moskou onder de indruk van Mechelse artiest

Print
Mechelen - Van Mechelen naar Moskou. Een grote stap voor de gemiddelde Mechelaar, een kleine voor Bart ‘Smates’ Smeets. De artiest, die zondag alweer naar Noorwegen vertrekt, werd in de wereldstad uitgenodigd om een muur onder handen te nemen.

“Ik werd uitgenodigd door Novatek Art, dat gesteund wordt door het ‘department of culture’ in Moskou”, vertelt Bart Smeets (36). “Ik weet niet hoelang ze me al volgen, maar blijkbaar waren ze erg gecharmeerd door mijn werk. Het is een beetje schrikken als je plots een mail krijgt uit Moskou, maar als je zo’n vraag krijgt, zeg je uiteraard geen neen.”

Op nog geen half uurtje van het Kremlin, op een druk kruispunt, werkte de Mechelaar vijf dagen lang aan zijn kunstwerk. Zelfs bij min 10 graden. “De organisatie liet me weten dat ze al veel positieve reacties gekregen heeft. Er is ook al gesproken over een nieuw project in de zomer, waarbij ik een grotere muur zou krijgen. Of mijn internationale carrière begonnen is? Ik weet het niet. Laten we hopen van wel, hè. Zondag vertrek ik alvast voor een opdracht in Noorwegen.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio