© GVA

Vrijwilligers maken film over twintig jaar werken in Nepal

Het begon met een reis en eindigde met een heus onderwijsproject. Ruim twintig jaar geleden vertrok Mechelaar Herwig Rombauts met zijn echtgenote naar Nepal, ondertussen heeft hij 39 Nepalese kinderen een opleiding geschonken. Al dat werk toont hij zondag in een film in Moonbeat.

Marijn Sillis

Sarmila, zo heet het project. Naar het eerste straatkindje dat Herwig Rombauts ooit hielp. "Twintig jaar lang hebben we de school betaald van 39 kinderen uit vijftien kansarme kinderen. Vooral meisjes, omdat die in Nepal als minderwaardig worden beschouwd. Het zijn ondertussen tieners en twintigers, de helft van hen is afgestudeerd. De kinderen van toen zijn nu koks, naaisters, laboranten en ingenieurs. We hebben iedereen de kans gegeven om op zijn of haar niveau te studeren en toekomst uit te bouwen.”

Om de mensen die Sarmila jarenlang gesteund hebben te bedanken, hebben Herwig, Gerd, Marc en Hilde een film laten maken die de kinderen en hun families toont. Zo hopen de vrijwilligers ook nieuwe partners te lokken. 'A True Story' wordt zondag getoond in zaal Moonbeat. Er zijn projecties om 15u, 17u en 19u. De toegang is gratis.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio