Politie schiet op vluchtende wagen: bestuurster aangehouden voor poging tot doodslag

De gestrande auto wordt getakeld in Beerse. Foto: Marc Peeters

Politie schiet op vluchtende wagen: bestuurster aangehouden voor poging tot doodslag

Print
Hoogstraten / Beerse - Een ploeg van de lokale politie Noorderkempen heeft zondagmiddag een wagen beschoten tijdens een wilde achtervolging. Een 13-jarig meisje en een 20-jarige Britse vrouw werden opgepakt. De vrouw werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en gewapende weerspannigheid. Dat meldt het parket van Antwerpen, afdeling Turnhout.

Zondagmiddag rond 12.15 uur merkte een ploeg van de lokale politie Noorderkempen in Wortel (Hoogstraten) een voertuig met Britse nummerplaat op waarvan de bestuurster een zenuwachtige indruk maakte. Toen de politie een controle wilde uitvoeren, ging de auto ervandoor.

De politie zette de achtervolging in en ter hoogte van Merksplas kwam het tot een lichte aanrijding tussen politie en vluchtend voertuig. Iets verder, aan de Herfststraat in Beerse, leek de achtervolging afgelopen toen de wagen zijn bocht miste en in de afsluiting rond een woning terechtkwam. Wanneer de politie de inzittenden uit de auto wou halen, reed die opnieuw weg in de richting van de agenten.

Vuur geopend

Die openden vervolgens het vuur op de vluchtende wagen, toch kon die opnieuw ontsnappen. Een paar honderd meter verder raakte de wagen opnieuw van de weg en kwam het op een terrein met zandheuvels terecht. Daar reed het voertuig zich vast. De inzittenden konden uiteindelijk worden gearresteerd.

De bestuurder bleek een Britse vrouw te zijn van 20 jaar. Ze had twee kinderen bij zich: een 13-jarig meisje en kindje van 2 jaar oud. De vrouw en het oudste kind werden opgepakt en verhoord.

Het is niet bekend waarom de vrouw op de vlucht sloeg. Het voertuig stond niet geseind, de vrouw evenmin. Ze werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter, meldt het parket van Antwerpen, afdeling Turnhout, en werd aangehouden voor poging tot doodslag en gewapende weerspannigheid, waarbij de auto als wapen wordt aanzien.

De vrouw beschikte niet over een geldig rijbewijs en de wagen was niet verzekerd.

Ook een 13-jarig meisje in de auto werd door de politie meegenomen. Dat gebeurde volgens het parket zodat ook zij een verklaring kon afleggen. De tiener wordt niets ten laste gelegd.
 

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio