© Marc Peeters

© Marc Peeters

1 / 2

Bloedgevers en cursisten gelauwerd

De afdeling Herenthout van het Rode Kruis mocht vorig jaar in totaal 648 bloeddonoren verwelkomen tijdens de plaatselijke collectes. Daarbij 31 donoren die voor het eerst een gift gedaan hebben. Per collecte resulteert dit gemiddeld in 162 donoren.

Marc Peeters

Tijdens een huldigingsmoment werden alle donoren uitgenodigd die in 2016 uitkwamen op een uniek getal qua aantal giften van 25, 50, 75 of 100 donaties. Een overzichtje, 100 donaties: Willy Verwimp, 75 donaties: Jan Bouwen, Kris Van Nuffel, John Vervoort, Wim Van Thielen, Willem Van Dael en Walter Van Dael. 50 donaties: Veerle Gonnissen, Anja Van Looy en Ronny Augustyns. 25 donaties: Suzanne Van Sant, Pascal Van Den Eynde, Elke Breugelmans, Peter De Meyer, Nadia Daneels, Marie Verborght, Yves Van Looy en Elke Van Den Branden.

Elk jaar organiseert Rode Kruis-Herenthout ook een combinatiecursus Eerste Hulp en Helper. Vorig jaar ging deze cursus door tijdens het najaar.12 mensen zijn aan de cursus begonnen en 10 hebben uiteindelijk alle lessen gevolgd. Al deze 10 deelnemers aan het examen zijn hierbij ook geslaagd en werden uitgenodigd om hun brevet tijdens de receptie af te halen. De geslaagde cursisten zijn Philippe Goris, Axel Hoefkens, Patrick Kellens, Jolien Onsea, Ellen Ooms, Katrien Peeters, Monique Van Houtven, Katrien Van Lierop, Pieter-Jan Van Lierop en Bieke Verstappen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio