Jobs van veertien bedienden op de tocht bij Mondelez Herentals

Foto: Marc Peeters

Jobs van veertien bedienden op de tocht bij Mondelez Herentals

Print
Herentals - Bij Mondelez in Herentals, de vroegere koekjesfabriek van LU, staan de jobs van 14 bedienden op de tocht. Mondelez International in België heeft vandaag een project voorgesteld om haar activiteiten verder aan te passen. In totaal zijn door de herstructurering in de de Belgische vestigingen 82 jobs bedreigd.

Mondelez International wil haar manier van werken vereenvoudigen om zo de concurrentiekracht van het bedrijf te kunnen beschermen en duurzame investeringen mogelijk te maken. "Dit zou gebeuren door de invoering van gemeenschappelijke werkplatformen en shared service centra over verschillende functies heen", zegt woordvoerster Annick Verdegem.  De invoering van deze gemeenschappelijke platformen en shared service centra zou kunnen leiden tot het ontslag van 82 bedienden in België, voornamelijk in het hoofdkantoor in Mechelen. Daar wordt gevreesd voor een 57-tal banen.  In Herentals zou het dus gaan om een 14-tal mensen. 

Na de aankondiging van vandaag zal de directie het formeel proces van wettelijke informatie en consultatie met de ondernemingsraad opstarten. De bonden zitten samen om de plannen van de directie te evalueren. 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio